Pages

Jun 9, 2011

ketika cinta bertasbih


ak ase ak obses gile-gile ngan cte nie..even nie cte lame taun 2009 kowt asenye tp sampai skun pd ak ye best.1st  tengok movie part 1 jeh,tgok kat lappy shot ..then ary 2 g lepak kat libry..azy r trjmpe novel 2 n show kat ak... 'Ketika Cinta Bertasbih part 2'...bace2x ..peh!!!! terbaik doe...menusuk khalbu...lantak la orang nk ckp pe barang ngan Ketika cinta bertasbih..tp pd aku..best sial...ase cm nk bertudung jeh..ahax...amin2x...asal aku jadi obses..lalalalala..watak Abdullah Khairul Azzam 2...huhuuhu...soleh soleh...cm 2 la bakal hubby sume gadis2x nk an.hahahha....minx2x la bf aku ala2x cm tu..ehem2x...layak keh?????hahahhaha..






 Kholidi Asadil Alam as Abdullah Khairul Azzam (mas kazzam ) comel la die.cm ex ak c Malik 2 pun ade..taik lalat 2 ..dalam cte 2 ye as orng indonesia yg study kat Al-Azhar University, Kairo..umur 28 taun,9 taun duk kat kairo koz  asyik ulang2x jeh paper++ part time wat tempel...kat luar ye nie bru je umur 22 taun muke jeh matured,skun ye study kat Harvard Business School kat AS..

So aku dah mengadap Ketika cinta bertasbih spesial rAMADAN...ad 56 episod...ending ye...weeee..wat kite senyum sampai ke dalam mimpi..

"kita teruskan bertasbih di jalan Allah"

amin...pic nie saje saje jeh nk add...lalalalala..


@Tuan syed vs khairoll azzam@

Ketika Cinta Bertasbih
Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu
Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit
Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta



1 comment: