Pages

Jul 30, 2011

LUV>>

"Saya juga memiliki prinsip. Prinsip hidup. Prinsip hidup Saya itu saya dasarkan pada Islam. Sebab saya paling yakin dengan ajaran Islam. Di antara ajaran Islam yang saya yakini adalah ajaran tentang menjaga kesucian. Kesucian lahir dan kesucian batin. Kenapa dalam buku-buku fikih pelajaran pertama pasti tentang thaharah. Tentang bersuci. Adalah agar pemeluk Islam senantiasa menjaga kesuciar lahir dan batin. Di antara kesucian-kesucian yang dijaga oleh Islam adalah kesucian hubungan antara pria dan wanita. Islam sama sekali tidak membolehkan ada persentuhan intim antara pria dan wanita kecuali itu adalah suami isteri yang sah. Dan ciuman gaya Prancis itu bagi saya sudah termasuk kalegori sentuhan sangat intim. Yang dalam Islam tidak boleh dilakukan kecuali oleh pasangan suami isteri. Ini demi menjaga kesucian. Kesucian kaum pria dan kaum wanita..

"Ketika saya mengatakan bahwa jika sampai saya melakukan ciuman itu dengan wanita yang tidak halal bagi saya, maka saya telah menodai kesucian saya sendiri dan menodai kesucian wanita itu. Dan itu bagi saya adalah suatu musibah yang luar biasa besarnya. Saya telah kehilangan kesucian bibir saya. Tidak hanya itu, saya juga kehilangan kesucian jiwa saya. Jiwa saya telah terkotori oleh dosa yang entah bagaimana cara menghapusnya. Jika bibir ini kotor oleh gincu bisa dibersihkan dengar air atau yang lainnya. Tapi jika terkotori oleh bibir yang tidak halal, kotor yang tidak tampak bagaimana cara membersihkannya. Meskipun bisa beristighfar, meminta ampun kepada Allah tetap saja bibir ini pernah kotor, pernah ternoda, pernah melakukan dosa yang menjijikkan. Saya tidak mau melakukan hal itu. Saya ingin menjaga kesucian diri saya seluruhnya. Saya ingin menghadiahkan kesucian ini kepada isteri saya kelak. Biar dialah yang menyentuhnya pertama kali. Biar dialah yang akan mewangikan jiwa dan raga ini dengan sentuhan-sentuhan yang mendatangkan pahala."

"Itulah prinsip yang caya yakini. Mungkin saya akan dikatakan pemuda kolot. Pemuda primitif. Pemuda kampungan. Pemuda tidak tahu perkembangan dan lain sebagainya. Tapi saya tidak peduli. Saya bahagia dengan apa yang saya yakini kebenarannya. Dan saya yakin Mbak Eliana yang pernah belajar di negeri yang mengagungkan kebebasan berpendapat itu akan bisa menghargai pendapat saya."



-* Aku jatuh cinta pada Azzam.. :)

harimau muda malaya...

baru baru nie ak tengok bola malysia vc chelse n i saw ****..comel la cm nabil n alep pun ade..lalallala.guess who???
MOHAD IRFAN FAZAIL..was born 12 April 1991 in PontianJohor ( opsss johor keh???) ye nie player Harimau muda malaya A..


peace tu..lalala

Jul 28, 2011

saye lulussss....

perh ary nie baru ak taw rupe2xnye ad gak x lulus exam penyeliaan tapak bina awam n stuktur sape yang x lulus x dapat sijil...Alhamdulllillah ak lulus n  sijil 2 dah diposkn ke umah ak ngn keadaan renyuk n komot2x ( posmen punye kes)..
menurus sumber yang bley dipercayai 6 orng yg x lulus  antaranye miji ..cam x cyeh jeh cm neh bley x lulus diorang nie..pelik2x..sedangkan ye bukan lah tergolong dalam golongan set2x nakal kiteorng nie..dak nerd r senang cteh!.so ary nie KHAMIS bertempat ABM Kole Berang diorng jawab balik paper yang x pas 2...yang x bestnye..kne study balik subjek2x yang belajar 4 bulan pas..bley ke???n bestnye kembali semula ke ABM kole berang..weeeeee rindu sehhhhh@!!!!!sangat2x rindu tempat best 2 ( best bab berjaye wat 2 orng warden resign)...anyways gud luck kat korang2x yang jawab paper exam..hope2x lepas..n dapat sijil..

nie la ABM Wilayah Timur ( Akademik Binaan Malaysia ) at Jenagur Kuala Berang Kuala Terengganu ...rindu seh!

Jul 26, 2011

atuk g cemeron

huhu.atuk x derw g cameron kerje kat cne seminggu..rasa x best menular dalam kalbu when my bbff x da an..
when atuk x da that means

  • selena gomes x menyanyi
  • x da  munyi motobot kat sebelah,
  • x da sowe spogebob kat sebelah
  • sape nk jd mata hati ak????
  • x da owng "intai" ak jemur kain n sapu sampah
  • x da owng hantuk2x dinding kat sebelah
  • x da owng suke kenching mlm..kih2x...
ak ase bnyak sngat nk pesan kat atuk tym ye nk gerak tp bia ak pesan kat cni la hope2x masuk menusuk dlm mimpi ye t seminggu ye tido kat winter highland
  1. atuk take care eh
  2. atuk bawak bnyak2x sua eh..(takut kncing mlm)
  3. atuk kalo penad ngular jeh eh
  4. atuk naik lori 2 kne ikut kiri jeh..muatan berat ikut kiri
  5. x yah bwah towel kat cne atuk x wet
  6. jgn pandang depan pandang kiri o kanan jeh t muntah plaK
  7. atuk makn jgn lupe x yah nk diet2x sngat
  8. semayang 5 waktu kalo x smpat musafir jeh solat tmpat kerjeh.
  9. tido kai stoking..atuk 2 orng bawah bukit x biase tmpat sejuuk..kih2x..

Jul 19, 2011

made in KFC tmerloh

kfc 2008 sampai 2009...Nak bgtaw sape korng dlm at arise…

Ateh : nie senior backup department aka sifu ...he.ateh suke ckp ‘marah ini’
Kalo tym kerje ateh bnyak bg tnjuk ajar..weee..tq sngt2x kat ateh..rindu ateh jugak..

Along : my sis he..sume orng x cye pd mulnye kitorng nie adik beradik..biase la adik msti comel leby dari kakak kn.hak2x..nie $ terbaik..hahaha..dlu penah ad rasa chintan ngn dak cook..nek moto gemuk g2…

Shot : he sekolah same kije pun same masuk poli pun same..hope masuk U pun same gak yeh..shot nie dlu beq je..x brani mcarut..masuk je kfc pandai dah..ish pe la nk jd..ni $ gak kat kfc tmerloh 2..tp $ nie pnah ad scandle ngn CSC..ahax..tp yg bestnye tym g genting..ehhehhehe…diorng x suk kije kite yg kne bamboo..huhuu..

Kak ura : zura nie dah jd wife orng dah..heee..zura nie pakar gile bab duit2x ni..peh!...n sokmo la jtuh tnge tym amik air batu..pas 2 ngs,”,hu akak jatuh “
Tp pakar2x die ikat tali kasut r x pndai g..skun x taw la..pndai dah kowt abg die ajarkn..he..

Azwa : kteorng pngil die kurus…he kwen dah ko..isy!..azwa nie lmbut je orngnye…n azwa ni gak yg jmpe Jagat kuase 2 kat atas tym ngah closing..serammmmm…..n trus x nk kije dah..urm..

Fendi : pendi nie itam manis je..muke manis ayat x manis ‘aki oak itam ‘’wan oak sraper’hahaha…
Kalo ngn pndi nie x kering gusi ngn lawak2x die..aku x taw r mane die dpt ilham menda2x nie..ish!..

Shah : hu shah ni master kat backup…tp agak gatal sket..mule2x masuk kije shah r bnyak ajar mcm2x…thanx shah..tp shah nie ajar peh kaw2x prosedur tp bile tym wat kije die la master pesongkan prosedur..hahahaha..orng lame la katekn..miss pun males nk tegok..wat bazil air lio jeh..

Adi : mule2x masuk adi nie ngn __( x ingt la name die ) .22 pndek..he..duk department cook..
Tp adi nie best..suke memekak kat cook ngn lagu2x jiwang die..gile2x gak orngnye…best..g karok Kilat saje!...

NIzam  : aka licu,,x taw npe pngil die licu..2 korng nye sal…licu nie ank kesyngan mis n sir..bangge la 2..kalo x x kn la nk resign ad orng ngs dlm blik mnger…hahaha…..licu nie pantas n efisyen bab2x breeding n merined ayam.orng lame gak..bwk moto besoo..tp owes rosak..x berbaloi langsung..huh..emo lak.

Kinah : kinah…lme x ketemu kinah..kinah nie duk kdng2x duk back up kdng2x $..
Kalo kije ngn kinah yg best nye bley raker menu mcm2x hik2x..best..kinah nie x bley ckp biru sket t bertokok tmbah dek die,,hebat nie..opsss..
faiz : kut gile melatah x hengat dunie..nie la kacip alep lu..n tq dtng tym aku convo dlu..weeee

Ayen : nie dak muke jambu..sir pngil die ADIK…bkn senang  nk dpt pnglan adik 2..ish2x..ayen nie CSC..pembersih orngnye..memang ptut masuk CSC pun kn…

Haris : ADIK gak nie… nie csc+ backup+cook...sume bley la…suke jaln seret kaki..brat ngt kowt sefty 2..he..
Skun suda jd tentera..wa..dgr ce nk bli krete Honda..tp lesen x da g..cm ne nie???
Pape pun helmet haris r terbaik..bukn kate nk amik @mencuri..niat sentuh pun x berselere..hik2x…jgn marah ek…

Zul : zullllll…peh awek mamat nie comel gak…zul nie cm haris gak sume boley…kije ngn zul best he…aku ingat g tym jari die luke kne bwah airland muke puct gile…cian kat ko n tq bg aku ot tym 2.hak2x…zul n haris nie kacip gile…cm aku n shot gak kowt…hehehe…

Ajis : ajis nie sabah mari….byngkan dak sabah nk ckp bahase temerloh..peh =sabaloH…ajis suke ckp GAMPANG..kalo die gelak cm spogebob..hek hek hek!..ajis nie best back up..wat kije cepat jeh..tym wat kije pun ye owes push2x aku suh cpt..tok kbaikn gak..thanx kat ajis…weeee…best closing ngn ajis..bley goyng kaki awal…n akn ingat smpai bile2x ajis da trwat jariku cdera , x pe ajis parut 2 kn kenangan…ajis2x…

Alep :.urmmm .thanx la 4 everything…hope bahagie ngn nye…hik2x..
mira : nie gf fendi..manis je ornye..x pnah kije ngn die...he...

Lia : nie CSC…hehehe..yg arise ingt dak IKBN ye keh??ish..kwan bek ngn shida…Lia nie baiekkkk n ajin wat kije…

Shida. : nie dak bck up…x bley buli die coz faktor saiz badan..shida nie dgr kate la…ajin wat kije..tp kuat la melatah..kih2x…ce korng byngkan muke ye melatah cm ne..weeeee  mesti korng tersengeh sesowng kn kn kn..kih2x…koy koy koy…

Sir najib : peh sume x suke die yg aku taw yg syng najib miss liza n zakiah…
Najib suke ckp LANCAU!...mancarut no 1…aku penh ckp aku x suke die face 2 face..tp tym resign bley plak aku kiteorng mengis berpelukan besame2x..ish…cm ne bley jd cm 2 nie…n now aku dah bek ngn die..hheeee…jgn fuck aku sudah ngn statement nie….opppsssss

Sir Shah : Nie Sir terbaik dlm sume aspek…baik n buruk…suke pngil aku arissey..ala2x jepun kowt..hehehe..mule2x masuk kije takut gak ngn sir nie…cm semacm jeh..tp lme2x okey..terbaik..

Miss Liza :..aku mu aku mu..n suke wat FUCK…insap la miss…opsss…nie wife Ah pai…he..

Miss NUyui : rindu miss..mane miss skun r..ade num nk contx die x…huhuhu..
Miss nie comel..n kuat melatah gak..ayat pemes die SEDAP..ish..18sg..kih2x..

Azmi : aka senyum..kuat online nie..celik IT kowt..biase la dak pndai study pun oversea..
Insyallah senyum arisse syney plak taun depan..hehehehe..
Windu nk lepak Old town ..oder roti kosong + air..tp duk berejam..buknnye pe online n tgok Tv..

Mizie : $  paling kecoh..muke comey tp mulut…skun suda jd polis da…dlu nie la mamat 7e yg mesre 2..bgus2x..

P/s :
Kite penah huru harakan KFC..hehehehe…
Rindu perkataan coleslaw,hot spicy,orygnal,bun,fries.bf.coolroom,dua dip.d4.airland.freezerroom.tym table.chikntong.bun tos.due date.Cr.chnge challenge..cms..smile..anda nk rasa kentang gorng kami yg rangup..gerimis baiduri,closing,gpp paper.plate.
Windu kat korng sume..tp sume 2 x kn berlaku semula..just akn jd sejarah n kenagan kite semue..suke duke ngs ketawe..busuk at baik at..urm….ingat la mende nie smpai bile2x..
Sume dah duk jauh2x n ada life sendiri..nk berkumpul pun agak susah sket kn..tp x pe jauh dimata dekat dihati..
Arise nk minx maaf takut kot ade yg terase ke..sory ye kekawan..hope ad yg happy ngn note nie..
O myb yg fresh blik otak die sal kat kfc n myb ad yg ngs ke..hu..serios rindu sangt2x…nie name yg aku ingat tym kat kfc nua,abg nazim,aisyah,diga,alang,zul pakcik,kengkang, linda,sir zafis,kurumaran,baski,leong,sir nazri,kak normah,farah,ae-ok dok dok,zakiah,shima, farid, sidik,emy,siti,  fifi, izah, alim, kemal, nazri,pian,rizal,lan Nepal, mira,miya,bella……n sbagainye…
Misss u all…

Jul 16, 2011

didoooooooosssss....

Nad tanye nak wat rayuan u mane..nad sugest UTM..ak x taw la plak utm ade civil eng.so ak call syed n tanye ye,minx pendapat ye.coz ye student UTM dlu..bla bla bla..ye ckp nk amik dgree kat uTM payah giler.. n syed pun membuka mukadimah ye..pas syed bg pendapat aka se waaa…cm ade cahaye yang menyinari at nie..lallala..nape ey…kalo x ak ase owhhh im loosseeerrrrrr…so ye bg pendapat aply rayuan uitm 1st n ump 2nd ..hehehe..tp yg x bestnye ary nie wat ak jeles ye g uli tepung pizza umah hamzy sape tah ak x knal..aish!!!cemburu ini..sumpah jeles gile!!!..n ye nk pinjam cangkul tp x jd nmpak abg ..hahaha.pemalu la sangt g uli tepung 2 x pe lak…nape nk pinjm cangkul nk tanam pokok lada bayu..weee..ak saje wat ayat noty nk menyibuk ikut ye bercucuk tanam ye ckp ok jeh n ak ase t jd isu n gossip ag lak..hehhe..kat c2 baru ak taw ye x suke kowt sal gossip yg zul sebarkan ak scndle ngn atuk…ye x taw keh sume  2 nak cover jeh.propaganda yg  kami cipta..tp salah ak jugak kowt..baik sangat ngn atuk..tp kalo bukan sebb atuk ak x kn kenal n rapat ngn syed.ak x kn tahu syed kat ne wat pe kerje ke..urmmm….bab atuk 2 dah merangkap mata n posmen ak.ak hengat atuk 2 ade gadis..n ak bukan spesis rmpas bf owng..nape mesti atuk bgtaw n nape??? syed x contx ak keh????mesti tertanye2x kn..sebbnye..syed 2 ibarat insan misteri yang penuh rasa cinta,sukarnye menguasai bahasa syed. …n kerje gile ak dah wat 2 ary nie…ak wat wall paper pic syed kat lappy n hp,sebek hp satu ag x bley wat wall paper kalo x....hehhehe..ak obsess ngan ye r…nape r..tolong2x ye dah curi at saye tp ye x tahu…syed mohd fadhil bin syed ahmad bin syed baharom..
In kes obsess smpai name atuk ye ak taw..
Tapi an kalo ak sowng jeh yg perasan o clap one hand>.hek…urmmmmm…x pe yg penting  ak dpt tgok ye dri jauh pun dah cukup bagus eh!..ni la usaha ak usha ye dri raye aji taun pas..hahhaha..kantoi eh..hanye atuk saje yg tahu ...tp ak x kesah bagi pun..nk tutp buku pun x pe..it over here..lalalala..4 atuk jgn noty2x eh..t mimi serang atuk ngn parang.hahaha

Jul 15, 2011

owh jumaat....

Jumaat yang dinantikan …result upu kua..aish…finaly ak x dapat masuk u..hu..my mum say myb ade hikmah disebaliknye..n my mum lagi satu plak berkate2x masuk UNITEN jeh la..doi…layak keh anak die nie..ye bg ak 3 pilihan 1st kawen 2nd masuk UNITEN 3th kerje..ye bg ak mase 2 minggu fikirkan sume nie..touching doe aka se cm mase depan ak malap aka kelam jeh,my mum dah mengugrkan satu syarat kawen bagi anak die..x da dgree nk kwen pun xpeh tp ak muda ag..huhu..wat must I doo…wat mase nie dlm otak ak just  planning cm nie bialah ak kerja dlu t setiap tahun ak aplly u..lagi parahkn at ak…zul dah g cte sal ak n atuk kat syed..n syed terkejud gile..doi..dgar jeh cte yg atuk smpaikan 2.aku ase cm..aki…I love u…bukan atuk..he just posmen aka wakil aka mata ak n fwen jeh..zul nie x bley jd jiran yg bagus r…sume nk cte ..ye x tahu cerite yang sebenarnye..ye hengat ak scndle ngn atuk sedangakn kiteorng saje wat propaganda nie as atuk n nenek..drama queen dlm fb just nk cover ak n aki..abis r name ak tercemar ngn atuk..hu..aki..n sume orng tahu ak n atuk…bialah orng nk ckp ape yang penting hanya atuk saje yg tahu ak sukekan aki n ye owes sokong ak…
Aki x taw saye amik port sume hal die
Yang aki taw ak nenek atuk.++gossip dri zul ak n atuk scandle hebat dlm fb.

Jul 14, 2011

friday...

ak x taw r samaada ak n nad saje yang rase cuak+teruja+takut n bagai2x bercmpur baur...tgok orng lain maintain jeh..aish....ape2x pun ape yang kami doakan dimakbulkan Allah..alahai upu..jgn seksa at n jiwa ku begini..~~~

Jul 9, 2011

keyenduwi kumak

lalala..rase macam balik raye jeh kenduri semalam.almaklumla lame x jumpe sedare mare ade 2 smpai 6 taun x jumpe..n semalam ak ase cam waaa.saye rindukn keluarga ini..even ak bukan anak mak ak tapi diorang layan ak cam anak sedare n sepupu diorang sendiri..+ag ak mase kechik2x membesar ngan diowang so ak ase macam dulu2x plak..kemesraan..tapi x bestnye ak x kenal mane satu mak ngah n mak teh n ade seteng part 2 ak x knal name ye n x taw nk pangil ape...punye la lame x jumpe kan..tapi kalo ak salam ngn diorang..diorng pun x knal ak..bile ak ckp ni ain...diorang wat muke terkejud..
nie ayat2x yag ak dapat semalam

  • comel ain skarang 
  • dah besa dah anak dare kumak ni
  • bile nk kawen??
  • mane bf..x bawak balik ke tunjuk kat kiteorang
hehehe..2 la alkesahnye..sekian..hehehe.

Jul 7, 2011

white love.


tadi tah cam ne tangan ak nie tertekan chnel apeh tah radio ape r "salam pantai timur 2"ape tah x taw ak terdengar lagu CINTA KAIN PUTiH BY PUTRA...then teringat plak kisah-kisah lame..weeeeee....alkhesahnye ak nie sejenis x bape nak layan lagu-lagu melayu nie sejak dari bangku sekolah lagi.then aku x pernah taw pun lagu nie.sehinggela seseorang yang bername jiran memperkenalkannye..ak x nak cakap sape name die..we call he en chinta ok..hahhaha...ye nie skun dah jd exbf ak..opsss..alkesahnye lagi lagu nie dule sering berkumandang at telinge ak..mane x nye reQuest jeh cm kt k-box 2 kua la lagu nie.mendayu2x dari sebelah umah..hehhehe...en chinta nie dulu duk sebelah umah ak n selalu la menyanyi lagu ni.sampai ak bley dengar..hehehe.memang ye saje bagi ak dengar..2 dulu chinta at ak hahaha.dari ak abis sekolah smpaila ak masuk poly.finally kiteorng breaks coz ye nk kawen ngn orang lain..after break ak x layan da lagu nie..he..jum layan lagu nie plak..siap ade lirik lagu ag..hehe.


Jul 5, 2011

only me...

i know..i know why he acting like dat..dat im looser??yes im looseer right now..but !!!!
I tried to be perfect,even i don't believe it makes me real
akan datang pun saye x mampu seiring ngn kamoo agaknye...
"saye x mampu menghitamkan pelangi at taman langit"...
orang cakap..
kalo kite suke kat orang 2 kite lepaskn die pergi jauh2x..
kalo die suke kat kite die ak kembali smula pada kite..
so..saye lepaskn kamoo pergi...saye tahu kamo x kn patah balik myb saye akan terkilan tapi saye akan cube belajar terima kenyataan...kamo bukan milik saye..myb saye x perfect n saye mcm nie..tapi saye berusaha untuk jdi yang terbaik semampu yang boleh...Ya ALLAh..ampunkan dosa-dosa ku..saye tahu saye x layak untuk die...feelliing...down!!2 la dulu ikutkan sangat kate hati skarang myesal x sudah...kne tanggung sampai ke mati...Ya Allah bekukan la hati saye untuk die sekarang sebab saye x nak terluke di kemudian hari..amin..

Woot woot! A day left till the final showdown!!

Esok final showdown 2011 top 4

exc


hmc phlow

rokusteps


                                                        bouce stepperz
ak sokong mane..seharusnye la HMC PHLOWWW...coz im bigger fans mr Farezzz..ak minat kat hmc ni sejak taun lepas ag...1st time jumpe farezz gile !!!baru ak faham perasaan fans2x Michael Jackson 2 nape diorng pengsan tym jumpe Michael Jackson...peh...x bley bla..sebek ade Na ( mber kelas ak ),,,thanx na...so diorng masuk season 2 nie ngan harapan nk menang...weeee.kami sokong hmc phlow.   this wednesday goin to be hmc's!!!!!!!!!!!
♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥ HMC PHLOW ♥ ♥ ♥

Jul 3, 2011

we wish will never end...

assalamualaikum ( sopan jeh an )...debaran kian terase peh ayat x bley bla...serios ak berdebar2x gile bak kate nad 2 macam rase orang nak masuk merisik..julai julai julai...agak berbulan-bulan ak tunggu result  ni..huhu..julai nie kua la tapi xsure tarikh ye bile.. tapi tah dapat ke x..wisaw doe.YA Allah ko makbulkan la doa2x ku selame ini..amin...

salah faham

ari nie ade sedikit...owh bukan sedikit tapi banyak gilewr salah paham...kesnye cam nie...aku call atuk n atuk call ak nenek..diorang hengat ak ade hubungan o lebih difahami sket scandle o berpacaran ngah atuk 2..huhu..penad ak menafikannye ary nie..nape la diorng x paham..diorang x nmpak ke atuk 2 dah ad gadis n ak nie sedang mengintai2x member diorang gak...aish..dunie2x...penuh salah faham...++ lagi member2x atuk nie ade plak tanye ak nie awek atuk ke>..aish...kiteorng memang rapat dalam fb tapi x bermakne kiteorang nie berpacaran..tadi aku tanye atuk gadis ye x marah ke ak nie menyemak2x kat wall n pic2x ye.ye kate ok je peh bapak baik awek ye bagi lampu ijau..tapi awek ye taw sal ak kowt kos kiteorng pun pnah mngumpat sal atuk nie...opsssss...sory atuk...lagi memparah kn n menkucar kacir kn keaadaan c zulkifli aka zul...ye hentam ak bertubi-tubi ak nie ade ape-ke ngan atuk..ais x taw ke ak nie single minggel ag,,just at ak jeh kne curi ngn aki..ahax...(sempat ag mengedix 2)..pas nie cm x bley jeh nk pangil atuk rusdy 2 atuk da...huhuu..nk pangil ape rusdy...eeee geli lak plak..koz ak ase aku lebih selese pngil ye atuk ..lallalala..

Jul 2, 2011

salah ke single???

Salah ke kalo single???
Kes pertama…
Perbualan ak n seorng budak darjah 4..
Kakak ain x da boyfren ke
Ak : kenape tanye???tengok muke kak ain nie ad  bf ke x da??
Mesti adenye kan…
Ak : x da la.kak ain x da bf pun..knpe tanye???
Tah la orang besa cam kaka in nie patot ade bf kan.
Ak : x semestinye kne ade…huhu

Kes kedua
Perbualan antara emak and anaknye
Ain x da bf ke???
Ak : x da mak,knape tanye??
my mum wat muke cm terkejut aik x kan x da bf kowt
Ak : dah x da mak nk wat cam ne..
Yg ary 2 sape name ye.ha alep 2 mane???
Ak : break lame dah mak…

Kes ke tiga :
Perbualan antara ak n member ak
Wei arise mane bf ko??
Ak : ne ade bf doe..
Eleh x caye lah
ak : setan x kn ak nak tipu..
Salah ke kalo single????x salah kn…cam x percaye jeh kat kat setaun ak single….peh!!! gile arise bley bertahan single…kalo dlu every sem ak tukar2x bf..hahha..bf satu hal scandle kiri kanan…tp skun scandle ade tp ak x bape nk layan ngat…x sampai seru ag kowt hahha…sory ey kekasih gelap2x ku …

dutty love

Wat if u would just come right out of these clothes
u can finally feel da wind when it blows
Don't be scared to b free 2 let go, show it off
Feel like letting go..yos yos yos!!!