Pages

Feb 27, 2012

Al-fatihah wat kak ain

kak ain meningal coz jangkitan at paru2x..semoga arwah dicucuri rahmat...besa betui dugaan warga cheroh bulan nie...
mase kechik2x my mum selalu story sal pokok nie ..ye ckp kat atas ade pokok..daun ye adlah nyawa kite..bile daun 2 gugur dats mean malaikat akan cabut nyawa kite...penah x korang tetibe rase kat telinge cam bunyi "ting o berdesin"mak ckp 2 maksudnye daun kat atas dari daun kite terkene o tejatuh atas daun kite..so daun kite 2 cm na jatuh gax..na smbung balik bace ayat ape tah..ak x hengat dah..ala cte mase kechik2x..cam nie la..so ak pun wat la research skit sal nie..bagi faham la..so nie yang ak dapat~~~


Menurut Kabil Akbar katanya : “Allah SWT telah menciptakan sebuah pohon di bawah Arsy yang mana daunnya sama banyak dengan bilangan makhluk yang Allah ciptakan. Jika seseorang itu telah diputuskan ajalnya, maka umurnya tinggal 40 hari dari hari yang diputuskan. Maka jatuhlah daun itu kepada Malaikat Maut, tahulah bahawa dia telah diperintahkan untuk mencabut nyawa orang yang tertulis pada daun tersebut.

Setelah itu mereka menyebut orang yang tertulis pada daun tersebut sebagai mayat di langit, padahal dia masih hidup di dunia untuk tempoh 40 hari.

Kemudian akan jatuh dua titisan dari arah Arsy pada daun tersebut iaitu sama ada titisan hijau ataupun putih. Hijau menandakan bakal si mayat akan mendapat kecelakaan sementara putih mengambarkan dia akan mendapat kebahagiaan.

Untuk mengetahui tempat ia mati pula, Allah telah menciptakan malaikat Arham yang akan diperintahkan untuk memasuki sperma yang berada dalam rahim ibu dengan debu bumi yang akan diketahui di mana ia akan mati dan di situlah kelak ia pasti akan menemui ajalnya.


Feb 23, 2012

futsal ex'solar

Secare mengedixnye kne follow  my big bro men futsal..haih!!chinte 2..lala..ak men futsal x rethi tgok jeh bley r.alalala..my bro memperkenalkan ak kat member2x ye  ak nie awek aka makwe die..haha.semua kne tipu smpai la satu tahap akak sowng nie tetibe datang kat ak n tnye adik Wan ke (wan is my brother) dari tadi akak tgok muke korang same ...ak pun jawab Ha’a dengan sowe yang perlahan tapiiii!!!!ibarat menjerit satu hall!semua pandang kat ak n dengan berkate2x adik wan???hahaha..kalo korang ade tym 2 kelakar weh tgok mimik muke masing2x cam terkejud gile..pas 2 mule la ramai2x  pangil name ak..haha..kan dah mendapat..femes jap malam 2..then ade sowng nie.alahai comelnye name ye ajak..kemetot jeh.nak kenal bley..hahah gatai weh...mostly yang minx num ak semua ak ckp minx kat wan..haha.fb pun same..amik kowang cari la sendiri..kih2x..tapi na cakp my bro sporthing abis!!haha..best!second ak x leh r na mengedix berie sebab ade ex bf sekali dlm team futsal 2..teeeeeeeeeeeeeekkkkk...bukn na jge at ye tapi ak na jge imej bai...kuing kuing kuing.. 




sakit perut...

saje mengedix na story ary sakit perot yai..jgn penyakit lame ok..i x suke coz t kne cucuk sane sni. pas 2 mule la kne masuk air n na gerak pun susah...pagi2x da KO..bangun2x jeh tingtong..adey..salah makan ke keracunan makanan ke ape ie..toi toi toi...kul 11 td tido atas katil adik..punye la "lena"(tiun kacaw)..now kat perut nie dah cam gunung berapi pun ade...pas sapu2x pas sapu2x bum..arrr...

Feb 19, 2012

Diary's about my life: 16.02.2012 "hari sahabat sedunia"by Mizz Nadirah lokman

 assalamualikum!...


16.02.2012--->hari sahabat sedunia kew???lalallalala...
malam tu tiba2 jew ada salah seorg kwan aku antar msg!!..konon hari sahabat sedunia!!..ahhahha
aku ngan pantas forwad lol kat kwn BFF aku!!!..hihkhikhhk..


aku pun dapat feedback msg dari dyeorg gak..wish jugak menda yang sama..hiihihi..
tapi sowang kwn aku ni sengal!!....(kteorang dua-dua sengal)..hahaha..baru adil..
kiteorang ni kalo berdua..kat fb.,blog,atau dimn2..kalo berchat tu..mesti ada mengarut!!..hahahahah


ko tau apa yang dia mengarut!..jom.ikut:-
tapi sebelum tu nak kenal tak minah tu????



ni lol minah!..tu....lalalalal














luahan hati lol konon:- from my heart u r my fwen..susah senang .sedih gembira.couple clash..gaduh! mengumpat thanx be my fwen..n thnx dgr prob  n syok sendiri...(selamat hari sahabat)...


pastu akn siap tanya ku lagi..yekew hari ni hari sahabat sedunia!!..dgn bangga diri aku ckp a'ha!!..walhal tak kompem!!..allalala
hahahahahah..
tapi kwn aku ada cakap tak kesah lol hari ni betol ke tak betol ke hari sahabat!!...
kalo wish tiap2 hari pun takpa..kan..kan...


maknanya kita menghargai kwn kita!!...peace!!Diary's about my life: 16.02.2012 "hari sahabat sedunia":...from mizznad..thanxx darll..kih2x..sayam kamoo lah!!

Feb 16, 2012

dugaan

kul 2 pg td my mum kejutkan ak n say maklong meninggal kne langgar lari..ak trus ckp..
astafirullah al-azim...then pagi pagi td agak rush bersiap balik raub (sampai terlnggar katil “kakikulebam”)terharu sangat-sangat coz baru 11 hari arwah abah ye meningal nie die plak pergi meningalkan anak yang kechik sekali baru darjah 2 n yang sulung na kawen awal bulan 3 nie..tym jenazah sampai kat masjid cheroh mostly menangis berpelukan..cetenye cam nie..arwah otw balik kerje naik motortym  tu petang then x taw cm ne kne langgar lari..kebetulan ciknun yang lalu tempat kejadian terharu n say kesian orang excdt 2 berterabur bekal nasi ye then ye g solat maghrib at masjid~(myb x da rezki kowt in fact yg excdt 2 arwah)ye koma sampai la kul 1.30pg td ye meniggal at hospital Temerloh...tewingat ag pesan arwah ary last jumpe ye pas 2 ary arwah tok cu meniggall..”t anak ak kawen t dime datang la awal sket wat kerje”...benda nak jadi memang kiteorang kne handle kenduri anak ye..Ya Allah tabahkan la hati ahli keluarga arwah menerima dugaan ini..tengahari tadi tetamu yang menziarah bertumpang rehat at umah wan..n alHamdullillah..semuanya ok..x putus2x sedara mara arwah datang...sampai la petang..semoga roh arwah dicucuri rahmat>.Al-fatihah..

Feb 15, 2012

jelous~

huhu..i think i need mizz nad right now..huhu..seriosly..cemburu sgt2x even just "like"botton..huhu...
ape status ak skun??ape status die skun??ape status kowng sebenarnye..stopp la on off on off..i was tired when u act like this...:(..

15hb...10.25pm...

Feb 14, 2012

Mr fareez~

adore with him~~tp HMc dah berpecah..huhu...

Feb 11, 2012

u make me feel~

I'm not being selfish but really,don't disapppear.i still need u~miyu!!!!15.12pm..

Feb 9, 2012

sedey bai..

tah cm ne tngan nie terview blog sowng gugurl nie..huhu.ak yg sedey bace blog ye..kes bf ye menigall kmalangan jalan raye..upe2xnye bf ye 2 (anak ayub) adey...kechiknye dunie..sesedey~~with backgroud one get away n someone like u piano song...peh!!cam ne la perasaan ye an..huhu..seriosly pas 2 ak trus say x kn pngil ex bf ak arwah dah..huhu...break pun ase azab nie lax pergi selame lamenye...dah la baru pas bace yasin kat arwah abah gamat..++yasin sampaikan windu kat nua..huhu..windu seh~~even ye g mane tah ~~tp ak ase ak ade windu ye kowt..cam nie la ak kalo windu someone g bace yasin..pas bace msti windu 2 ilang skit2x.~~nafsu sebenarnye..so tabahkan hati pada sesiape yg kehilangan..moge roh2x mereka dicucuri rahmat n ditempatkn di kalangan owng2x yg beriman~~Al-fatihah..dari die kite dtng kepada die kite kembali...

Feb 6, 2012

new hair stly!!

dari ary 2 teruje gile na potong rambut!~~rimas lo bile rambut panjang sket..hik2x gatai!my bro say rambut APPLe..hehe..x kesah la.yg penting comel ke x dah puas at dapat potong rmbut!!ok...at salon td ade gugurl 2 owng sibuk mengomel sal rambut ak ~~ckp rambut pendek x sesuai muke bulat r..die rambut r..iron ambut r..cte sal longkong masing2x la..n ++++yg membosankan..even diowng x berckp ngn ak tp.ak yg naik bosan n  yg cut rambut 2 pun wat muke x berminat..haha..dunie2x~~macam2x~


Feb 3, 2012

Al~fatihah

tok cu~~aka abah gamat pergi meningalkan kami..n dikebumikan at Kubur kg melayu cheroh..semoga rohnye dicucuri ramat~amin
Keesokan harinye anak lagend rider "boboy"meningal excdnt at haigway maran chenor~~takziah pkcik yob@@@..

Feb 1, 2012

tumble.

You can take everything I have
You can break everything I am
Like i'm made of glass and paper