Pages

Sep 16, 2013

convoi honda civic

Ehem memulakan blogger dengan bismillah ...^^

Minggu  lapas kiteorng g teluk intan perak join team civic fan club..berbekal BEK n WPC vrom vrom atas haihways utara...menginap di pasir salak resort.dekat kompleks bersejarah teluk intan..oooo kat sini la sejarah JWWWWWWWWbirch dibunuh...sejarah zaman sekolah menegah tapi x hingat sangat..otak kecik...dikelilinggi pokok mangga menggayut n chelet ala ala tradisonal stai udara pun best sebab sebelah sungai PERak..uuu rasa mengancam..banyak aktiviti x dapat buat sebab cuaca melebatkan hujan..huhu..petang lepas cheak-in bergerak beramai ramai ke litar Dato Sagor ..mengancam jentera jentera dak dak ni..pandu uji jentera ada..offf course la..haha..ad yg mengancam menganjing mengilla..semua ad...tym mlm aktiviti diner n karokey..along along kalian gila karok hadap smpai pagi...last day plan g menara condong teluk intan..1st time aku g sini..memang condong bai..mcm nak bwak protractor dgree rase g ukur..kikiki...n next destinasi pantai bagan dato nakhoda selangor..fiewwwww..pusing dunia sebab nak balik naik ke  bukit tagar hulu selangor masuk haigways n exit sungai buluh..nice trip n best..end~~















Aug 30, 2013

Al- Fatihah.

tahziah untuk diri sendiri..mak pergi selama lamanya yang tingal kenangan babah baby dasrin n family subang..mak i love u mak i love u...terima kasih untuk semua kasih sayang n segala - galanya..semoga Allah tempatkan ditempat orang orang beriman....terima kasih untuk nama "AIN"..sayang mak till jannah..

Aug 22, 2013

keliru~

Benarkah salahku, lepaskan kamu
Kau duga egoku, fahami diriku begini
Tiada yang sama
Yang pasti kita semua bebeza
Kau fikirlah
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat aku keliru
Tiada guna kita menderita
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu
Kita pernah satu, aku dan kamu
Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku
Kini berbeza
Namun masih ku harap kau bersedia
Oo mungkinkah, kau temu bahagia
Lepaskan semua mimpimu
Tangis dan juga sayumu
Kau fikirlah
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat ku keliru
Tiada guna kita menderita,
Sungguh semua tidur pun tak lena,
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu
Aku keliru
Aku keliruuuu....

Aug 19, 2013

Jelita




Jelita By Kyoto Protocol Feat. Liyana Fizi


Kau wanita
Teguh Pendirian
Tak pedulikan harta
Hanya yang benar

Tahukah engkau
Mengetepikan kilau
Demi menilai bayang mu
Yang sering di mata ku

Jangan kau hirau dan ragu
Yang tidak tahu
Cara melihat mu
Pinggirkan saja pencerca
Di antara kita
Ker'na kau jelita

Kau tak tahu
Apakah rasa ku
Yang mendamba cinta mu
Dengan rindu menggebu

Percayalah
Yang kau segalanya
Lebih bernilai dari
harta benda

Kau wanita
Yang sering bersama
Kala ku bermasalah
Mengejar cita

Memang tak mudah
Untuk jumpa akhirnya
Satu dalam sejuta
Gadis ku selamanya

Jangan kau hirau dan ragu
Yang tidak tahu
Cara melihat mu
Pinggirkan saja pencerca
Di antara kita
Ker'na kau jelita


Aug 17, 2013

Shot kawin..

Sorang lgi the teahamingun crew dah kawin..yg tinggal aku nad azy n hajar..tnggu turn sapa lak nnti kn..lambat n cept je..aku sampai lewat n x sempt jumpa nad..kebetulan plak smpai sama dengn azy...wiwiwiwi rindu gugurlzz nii..apa apa pun tahniah kat ekin ray semoga berbahagia ke hujung nyawa.muwah darl..

Aug 11, 2013

kulimmmmmm...

Already off to kulim nak tgok kudin kamil masud wad cos exciden..terharu sangat sangat dengan komitmen yang family bagi..jauh tu kulim..gerak pagi pagi dari bentong cross genting ,batang kali and masuk Toll tanjung Malim..banyak kali berhenti sebab g toilet rest beli bantal..this is first time turun aka jejak kaik ke kulim..ayah x taw jalan n emak owes say “tempat awak selalu ambik zah khusus dulu” and ayah say ok.. dulu mak selalu kena g kursus kt penang.dalam perjalanan adik udin jeh tido.”macam penat sgt” n owes berhati hati tempat AES..heeee..selama ni setakat Taiping tu taw la n up up lagi x dapat bayangkn macam mana..patutla kakak najwa balik puchong dari penang drive neo mengancam pink dia tu n owes kena saman laju..ok ok ok.. .naim say exit toll Seberang Jaya..then cari exit lunas,,tp zaman dah canggih nasib baik ada GPS..fuh  terus ke Hospital Kulim.. rushing sebab dah nak tamat waktu melawat cari wad 5,kemudian cari dekat nama pesakit katil num 9..aku masuk dlu sebab mak nak tunggu ayah..ketar kaki cari katil num 9 n finally ....berkejar terus kat katil naim..subhanaallah kaki ketar tngan ketar Allah saja yang tahu..naim show abah dia ..owh ni la pakcik Abd Razak..pak janggut ni exciden sendiri..naik moto langgar tiang..aku nak tergelak pyn ade sebab dia suke ckp aku n adik dia x pandai bawak moto..tgok dia dah jd superman.mata ade eyeshadow sket n mata pecah darah belah kiri..air kencing dah x sepekat darah ..mcm sirap lebis ais pun ade ..huhu..abah dia ckp dia lewat p kerja then rush rush..sekali lagi aku nak tergelak  ha tu la mlm mlm main game  x msj aku sibuk main game kn dah lewat wake up..ini budak sangat sangat degil..jantung n buah pinggan dia ad cedera dats y dia kencing berdarah..kesian sygku..mudah mudahan semuanya ok sihat n x da effect dikemudian hari.insyaAllah...even sekejap je jumpa dia sempat doh aku membebel ,sakit sakit pun mengatal lagi..haihhh lelaki!..aku x sempat jumpa mak dia sebb kiteorng terpaksa balikm ary tu juga sebab ayah nak kerja esok..dari juru ke ipoh jln JEM..rNr full..nasib baik dah buang awal awal kt shell kulim n along bagi mkn pill sakit perut penangan makan nasi Kandar..hehehe...CIRIT!!

Apa apa pun Get well soon..insyaAllah.n kaki aku dah jejak ke kulim..insyaAllah jugak satu hari  itu la tempat akan aku berulang balik kg..^^ amin.. ..yg ni diam diam taw..ahahha!









Aug 3, 2013

mirrow


The vacancy that sat in my heart

Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along



It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making two reflections into one
'Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me


Jul 10, 2013

Fynn Jamal

adore fynn Jamal..sebab..... x taw..^^

Jun 19, 2013

lulus exam.

alhamdulillah lulus dua dua exam..wiwiwiiwiwi..
hey *& tunaikan ur promise""
tunggu induksi then..wild ones"...
shut down in da club with love.

Jun 18, 2013

sampai tua



kasih
kesatkanlah air mata
Ku dah tiba
Kasih
Percayalah
Aku kan ada
Sampai tua
Ini sumpahku padamu
Usah kau patah dan layu
Garing siang malam beku
Pasakku teguh untukmu
Mungkin taufan akan surut
Tetap datang petir ribut
Setiapnya aku sambut
Untukmu takkanku takut
Takkanku takut
Kasih
Biarkanlah apa saja takdir kita
Kasih
Pegangkanlah jariku lama
Sampai tua
Ini sumpahku padamu
Usah kau patah dan layu
Garing siang malam beku
Pasakku teguh untukmu
Mungkin taufan akan surut
Tetap datang petir ribut
Setiapnya aku sambut
Untukmu takkanku takut
Takkanku takut
Dan malam takkan berhenti menghirup nyawamu kasih
Dan siang akan berterus meratahmu sampai bersih
Aman saja
Aku ada
Dihirupmamah pun tetap kita berpimpinan berdua
Sampai tua
Aku ada
Sampai tua


Jun 16, 2013

tambun oh tambun

plan jenuh bagai honeymoon 2013..finaly 21hb june - 24hb june 2013..
trip the teahamingun to Tambun Perak..travell i miss u~~
ni tripp g genting last year..^^


Jun 10, 2013

25 sudan..^^

happy birthday to me..lallala
seusia 25 ni tym gedix gedix lagi  enjoy enjoy..wiwiwiwi...

May 27, 2013

sukan kerajaan tempatan.

untuk pertama kalinya aku menjunam sukan majlis,fuh~~not bad jugak..
as player nettball n pmbantu jurulatih syokk wooo..
1st game vs MPkuantan kalah 3.9.
2nd vs MDcameron HGLNS..20-0
3th vs MDMaran 17-1
4th vs MPTemerloh 15-1
final vs MPkuantan..9-5..
even dihentam di judge kena tipu dengan MPK..slip gaji sampai tepi padang diorng pegang ..kiteorng tetap winning women.. n the best kontijen..wink wink..kasi bangga sikit YDP DaTo Syed..












May 20, 2013

BE MATURED


What more do you want to hear from me?

Is there anything you wish to see?
A joke? A laugh? A smile? A cry?
A scream? A song? A lullaby?

See i know we are not who we were
i live in denial, remember?
So please don't ask me to open my eyes
don't wanna wake up and realize--

the honeymoon's over
that i should better
be mature.

I'm sorry i do not know what to say
do understand i'm breaking, but hey
when you tell me that you are leaving
don't think i did not see it coming

see, of course i saw we no longer
having stuff we enjoy together
but can we play along our part
and not parade this change of heart?

Are you really sure
that we off better
and over?

What more can i say when you wish to leave today
i wont break down now and burst
but --

would you like to have one last breakfast

Apr 23, 2013

cinta disampahkan


jantung diam
akal diam urat diam
mencari  nafas di dalam hati
mencari dia di dalam diri
mendiri cinta yang x setia
mencemar maruah diri
aku gadis yang disampah sampahkan
aku gadis yang dihilangkan
aku pecinta yang ingin disayangi
aku bukan milik orang lain
mencari aku di dalam diri kamu
masih mencari nafas yang sudah dimatikan
mencari aku engkau dan kenangan
akukah perempuan yang bodoh itu
setia menunggu setia menanti
mengapa kini kau buangkan 

stanza

diolok diperolok oleh nya..im women!!

Apr 16, 2013

aku kembali

aku kembali mengarang berbahasa..blogger aka BF i miss u ..
untuk hari hari yang tenang i feel dia love me berat berat.
jantung yang berdegup menanti dia disisi..
setia sabar tabah menunggu..
bia sang kachak neo melintas dihadapan mata..
bunga kembang x kan pudar tanpa matahari..
stay~

Apr 15, 2013

bowling

tiada isu as penyibuk and meramaikan orang..

Apr 1, 2013

Feb 12, 2013

the day

off to mentakab..the tea hamingun crew kawen..who's..bibie aka aram le..
mini shoes convers nak gantung kt kereta,ehe~~ngn shot ngn sajeh..ulalala

jimba jimba with brothers..MCD

motif g kenduri bibie.snap dalam bilik pelanting jeh

our extra ladies..love u all..

Jan 29, 2013

Mr cindarella

tgok atas kereta.aku suke jemur kasut kt park ofize..=) sebab tu kasut g site balik site comot comot so aku cuci la terus.n seperti hari hari biasa n hari ni hari tak biasa sam bunkface tegur aku,..ko nak cari MR cindarella ke weh..ahahhahaha..bengong..n sekian..=P

Jan 26, 2013

Khusus Kawen

Me hanna n J g Khusus kawen yang sekkian sekian tertangguh..in kes teman J tapi ape salahnye selit sket rasa nak kawen dgn Naem.opss...ok  dah.


Jan 18, 2013

netball

penah rase x melayang dalam court...hhhhhaaaaaaaaaaa.aku da merasa.kepok langgar aku..kepok is the big giant Majlis BEntong.mak ai sakit gile tulang belakang...tapi gud even aku jatuh dia x sentuh pun..fuh!tu semalam punye cte...hari nie balik dari site semua cari aku..lalala.kepok siap datang duduk face to face depan meja lagi minx maaf..its ok la EN saiful kamal..im ok..
p/s im to skinny...

Jan 14, 2013

sks

budak SKS skim khidmat singkat diserap semula.wee.
sam bunkface celup..mane neo ko aku nk park sebelah.ahaha

Jan 3, 2013

Najwa Latif ft Sleeq - Sahabat with Lyric

just for my best best fwen susah senang kaya miskin menagis ketawa..Nadirah Lokman ..muwahhh~

bf kau~


Aku percaya sedikit waktu
Kan terbuka hati yang kau bawa

Sambut tangan ku
Biarku bawa kau ke tempat yang tiada orang tahu



Ku kan menunggu bayangmu 
Berikan jawapan mu



Ku pergi sendiri
Dan takkan kembali
Maafkan segala perbuatanku kepadamu



Ku pergi sendiri
Dan takkan kembali
Teman aku buat kali terakhir
Aku akan jatuh



Dunia hitam keliling malam 
Kesejukan menunggu panggilan



Ku kan menunggu bayangmu
Berikan jawapan mu



Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Maafkan segala perbuatan ku kepadamu



Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Teman aku buat kali terakhir aku jatuh



Selagi kau berdaya
Jangan kau lupa
Segala yang telah kita lalu bersama



Jeritan ke angkasa
Selamatkan dia
Selamatkan kita semua



Ku pergi sendiri
Dan takkan kembali
Maafkan segala perbuatan ku kepadamu



Ku pergi sendiri
Dan takkan kembali
Teman aku buat kali terakhir
Aku telah jatuh

Jan 1, 2013

happy new year.

2013..new year new day..
azam tahun baru,

  1. lulus exam JKR (bulan 3 ) n lulus exam Peraturan Am.fuh!
  2. be a gud anak perempuan bongsu En Arisun n Madam NOrizah.
  3. Be amazing women/ future wife Mr Naimmuddin Kamil Abd Razak.
  4. Hondaz come to mama.

insyaAllah..
~wink wink