Pages

Aug 30, 2013

Al- Fatihah.

tahziah untuk diri sendiri..mak pergi selama lamanya yang tingal kenangan babah baby dasrin n family subang..mak i love u mak i love u...terima kasih untuk semua kasih sayang n segala - galanya..semoga Allah tempatkan ditempat orang orang beriman....terima kasih untuk nama "AIN"..sayang mak till jannah..

Aug 22, 2013

keliru~

Benarkah salahku, lepaskan kamu
Kau duga egoku, fahami diriku begini
Tiada yang sama
Yang pasti kita semua bebeza
Kau fikirlah
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat aku keliru
Tiada guna kita menderita
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu
Kita pernah satu, aku dan kamu
Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku
Kini berbeza
Namun masih ku harap kau bersedia
Oo mungkinkah, kau temu bahagia
Lepaskan semua mimpimu
Tangis dan juga sayumu
Kau fikirlah
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat ku keliru
Tiada guna kita menderita,
Sungguh semua tidur pun tak lena,
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu
Aku keliru
Aku keliruuuu....

Aug 19, 2013

Jelita




Jelita By Kyoto Protocol Feat. Liyana Fizi


Kau wanita
Teguh Pendirian
Tak pedulikan harta
Hanya yang benar

Tahukah engkau
Mengetepikan kilau
Demi menilai bayang mu
Yang sering di mata ku

Jangan kau hirau dan ragu
Yang tidak tahu
Cara melihat mu
Pinggirkan saja pencerca
Di antara kita
Ker'na kau jelita

Kau tak tahu
Apakah rasa ku
Yang mendamba cinta mu
Dengan rindu menggebu

Percayalah
Yang kau segalanya
Lebih bernilai dari
harta benda

Kau wanita
Yang sering bersama
Kala ku bermasalah
Mengejar cita

Memang tak mudah
Untuk jumpa akhirnya
Satu dalam sejuta
Gadis ku selamanya

Jangan kau hirau dan ragu
Yang tidak tahu
Cara melihat mu
Pinggirkan saja pencerca
Di antara kita
Ker'na kau jelita


Aug 17, 2013

Shot kawin..

Sorang lgi the teahamingun crew dah kawin..yg tinggal aku nad azy n hajar..tnggu turn sapa lak nnti kn..lambat n cept je..aku sampai lewat n x sempt jumpa nad..kebetulan plak smpai sama dengn azy...wiwiwiwi rindu gugurlzz nii..apa apa pun tahniah kat ekin ray semoga berbahagia ke hujung nyawa.muwah darl..

Aug 11, 2013

kulimmmmmm...

Already off to kulim nak tgok kudin kamil masud wad cos exciden..terharu sangat sangat dengan komitmen yang family bagi..jauh tu kulim..gerak pagi pagi dari bentong cross genting ,batang kali and masuk Toll tanjung Malim..banyak kali berhenti sebab g toilet rest beli bantal..this is first time turun aka jejak kaik ke kulim..ayah x taw jalan n emak owes say “tempat awak selalu ambik zah khusus dulu” and ayah say ok.. dulu mak selalu kena g kursus kt penang.dalam perjalanan adik udin jeh tido.”macam penat sgt” n owes berhati hati tempat AES..heeee..selama ni setakat Taiping tu taw la n up up lagi x dapat bayangkn macam mana..patutla kakak najwa balik puchong dari penang drive neo mengancam pink dia tu n owes kena saman laju..ok ok ok.. .naim say exit toll Seberang Jaya..then cari exit lunas,,tp zaman dah canggih nasib baik ada GPS..fuh  terus ke Hospital Kulim.. rushing sebab dah nak tamat waktu melawat cari wad 5,kemudian cari dekat nama pesakit katil num 9..aku masuk dlu sebab mak nak tunggu ayah..ketar kaki cari katil num 9 n finally ....berkejar terus kat katil naim..subhanaallah kaki ketar tngan ketar Allah saja yang tahu..naim show abah dia ..owh ni la pakcik Abd Razak..pak janggut ni exciden sendiri..naik moto langgar tiang..aku nak tergelak pyn ade sebab dia suke ckp aku n adik dia x pandai bawak moto..tgok dia dah jd superman.mata ade eyeshadow sket n mata pecah darah belah kiri..air kencing dah x sepekat darah ..mcm sirap lebis ais pun ade ..huhu..abah dia ckp dia lewat p kerja then rush rush..sekali lagi aku nak tergelak  ha tu la mlm mlm main game  x msj aku sibuk main game kn dah lewat wake up..ini budak sangat sangat degil..jantung n buah pinggan dia ad cedera dats y dia kencing berdarah..kesian sygku..mudah mudahan semuanya ok sihat n x da effect dikemudian hari.insyaAllah...even sekejap je jumpa dia sempat doh aku membebel ,sakit sakit pun mengatal lagi..haihhh lelaki!..aku x sempat jumpa mak dia sebb kiteorng terpaksa balikm ary tu juga sebab ayah nak kerja esok..dari juru ke ipoh jln JEM..rNr full..nasib baik dah buang awal awal kt shell kulim n along bagi mkn pill sakit perut penangan makan nasi Kandar..hehehe...CIRIT!!

Apa apa pun Get well soon..insyaAllah.n kaki aku dah jejak ke kulim..insyaAllah jugak satu hari  itu la tempat akan aku berulang balik kg..^^ amin.. ..yg ni diam diam taw..ahahha!









Aug 3, 2013

mirrow


The vacancy that sat in my heart

Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along



It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making two reflections into one
'Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me